OM OSS

HISTORY

Twisted Feet är ett internationellt erkänt danskompani, grundat år 2003, som främst är kända för nyskapande föreställningar och shower med hög konstnärlig kvalitet och angelägna budskap. Nu aktuella med föreställningen 5°. Tidigare produktioner har bl.a innefattat den nyskapande fusionen av dans och teater på Backa Teater 2008 ”Det sjunde blinget ” som var en nytolkning av Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet”, succéföreställningen “Wall Street” på GöteborgsOperan 2012 samt koreografi och dans till EU-samarbetet kring migration “Atlas of transition” i regi av Mattias Andersson 2019.

Vi tror på samarbete som ger synergieffekter där möten korsas mellan forskning, teater och olika konstformer tex. med Chalmers inför klimatföreställningen “5°”.
Våra kritikerrosade föreställningar har dragit en stor men framförallt en bred publik till nya och gamla scenrum/teatrar.

Kompaniets medlemmar är välutbildade dansare nationellt och internationellt med bred tvärkonstnärlig kompetens inom de flesta streetstilar till modernt, salsa, balett m.fl. Kompaniets särdrag och styrka är att vara sammankopplad med vår unga samtida community. Vår konstnärliga gestaltning vill utmana de normativa scenspråket och streetdansens improvisationsteknik med ny och uppdaterad kunskap från de grundstilar som formar vårt scenspråk.

Twisted Feets verksamhetsledare Zerjon Abebe har 2014 mottagit Birgit Cullbergs stipendiet som varje år delas ut till en ung koreograf. Stipendiet fördelas utan ansökan av Konstnärsnämnden. 2009 fick Zerjon Abebe även Göteborgs stads kulturpris.

Members

Nina Kollbrunner

Har jobbat som dansare och danslärare i ungefär 8 år och har under den tiden hunnit med en del. Förutom att hon är en av ägarna av Twisted Feet Dance Academy, medlem i Twisted Feet Crew är hon också involverad i salsavärlden där hon både tävlar, uppträder och undervisar. Hennes senaste titlar 1:a plats i Hip Hop i Göteborgs Mästerskapen i Göteborg och 1:a plats Hip Hop kategorin i Juste Debout Finland 2011.

More

Zerjon Abebe

En av grundarna av Twisted Feet danskompani och Twisted Feet Dance Academy. Har utbildats både i Usa och Sverige. Har en bred dans kunskap från jazz,modernt till Salsa, Tango och de flesta streetdance stilarna.
Zerjon Abebe, har prisats till Göteborgs Stads Kulturpris 2009, Göteborgs Stads Agnes Karlssons Kulturpris 2014 samt det prestigefulla Birgit Cullbergs Stipendiet 2014. Har vunnit flera internationella tävlingar så som so Streetstar Showcase of the Year,Express Yourself France, Nordic Moves Finland, Scandinavian Roots Norway, Dance Delight Paris.
Jobbat med föreställningar från Operan i GBG, Backa Teatern, Stadsteatern Stockholm, Södra Teatern m.m
Huvudtränare till Håkan Hellström. Har dansat och koreograferat alltifrån Rosa Bandet Galan 2010 Tv3 till Kapahl reklamer, konståkare Kristofer Berntsson samt flerfaldiga världsmästare i team – Team Surprise.

More

Denny Hultén

Denny är medlem och en av grundarna till Twisted Feet. Denny har arbetat med dansen i över 12 år i länder som ex: Kina, Sydkorea, USA och Sydafrika. Denny håller i experimentelklasserna här på Twisted Feet Dance Academy där fokuset ligger på uttryck med akrobatiska rörelser, isolationer och storytelling.

More

Stina Bojling

Stina, Bgirl SB aka ”Breaking Mom”, en av ursprungs medlemmarna i Twisted feet Dance company.
Utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm
Har uppträtt, battlat och undervisat runt om Europa, Asien och Amerika.
Vunnit skandinaviska mästerskapen i Breaking, samt bla Soul session, Break down, Champion battle, Battle for Hiphop. Sitter ofta som domare på jams runt om i Skandinavien.
En funkig klass som visar vikten av att kunna sina grunder. Ju fler grunder desto större ”dansordföråd”,vilket du sen behöver för att kunnat skapa ditt eget uttryck. Klassen bygger på att du skall kunna ta sig från danssalen till en dansring (cypher) och vidare till Jams och Battles.

More

Mia Hellberg

Började dansa som 18-åring för Twisted Feet och fastnade direkt. Har varit med i gruppen Twisted Kids, med en rad uppträdanden i ryggen. Rest mycket, och fastnat i bland annat New York på vägen, för att utbilda sig vid Broadway Dance Center. Har de olika street elementen närmast hjärtat, tillsammans med contemporary och experimentellt. 
Dansat i uppsättningen av Wall Street på GöteborgsOperan, dansat i en stor produktion för Volvo koreograferad av Twisted Feet både i Sverige och SydKorea, varit på de flesta av Göteborgs stora scener med piecet ’Landfill’ ihop med duo-partnern Sahar (inklusive Plattform X 2013 & 2014), stått på scen i New York för Theophilus London samt gjort en del TV såsom Bingolotto, Rosa bandet-galan och Dobidoo.

More

Marcel Gomes

Det nya stjärnskottet inom popping! Marcel som är en av medlemmarna i professionella danskompaniet Twisted Feet DC har tävlat i flera internationella tävlingar och även vunnit bl.a. Street star dance school challenge 2011, Just Move It 2011 och React international street dance championship 2011!!!

More

Marco Wihlborg

Marco är den nya medlemmen i det professionella danskompaniet Twisted Feet DC som har provat på de flesta olika streetstilarna men det som har kommit honom närmast är Hiphop-experimental och Popping. Innan Marco började dansa tränade han gymnastik i 8 år, något som ni kommer få se att han har tagit med sig in i dansen. Under sina år inom dansen har han jobbat med föreställningar som Wall Street på GöteborgsOperan, varit med i ett flertal produktioner bland annat en stor produktion för Volvo som pågått i både Sverige och Sydkorea. Han har också bott en tid i New York där han på Broadway Dance Center studerade allt från balett till contemporary och Hiphop. Han har med stor framgång tävlat nationellt och internationellt.

More

Jack Wang

Jack Wang är en av medlemmarna i professionella danskompaniet Twisted Feet DC. Har vart gästlärare på Kinas artist universitet och har även uppträtt runt om i världen med Twisted Feet’s olika projekt som Volvo och Wallstreet. På sina klasser är det fullt med kärlek och respekt, det är vad som skapar Jacks familj.

More

URBAN CREATIVE ART
”Urban Creative Art” är den estetik Twisted Feet skapat och som utgör den koreografiska och konstnärliga arbets metoden i verket 5°C.

”Urban Creative Art” är en fusion av tre delar: urban dans, modern dans och brännande samhällsfrågor. Estetiken har arbetats fram under en mångårig process sedan kompaniet startades och estetiken fick sitt namn 2013.

Med ”Urban” avses inte bara det samtida, eller det som håller på att bli samtida, utan avser också den nära kontakt och det lokala ömsesidiga utbytet med andra (inspirerat av urbana kulturen/det som finns där och nu). Utbytet kan ske exempelvis via vår dansskola, våra ideella event eller genom andra initiativ som gör att vi är med och inspirerar/inspireras och samverkar kring det som sker, såväl kulturellt som i andra hänseenden.

  • Med ”Creative Art” avses en strävan att ständigt utmana och ifrågasätta tidigare uttryckssätt samtidigt som man tar tillvara på det upparbetade.

Twisted Feets allmänna konstnärliga profil är en sammansmältning av det teatraliska scenspråket och dansens medryckande visuella kraft som tillsammans övergår till en berättande rörelseform – en ny väg framåt för dansen både konstnärligt och publikt.

 

MEMBERS

Konstnärliga ledare
Twisted Feets konstnärliga ledare är
Denny Hulten, Nina Kollbrunner, Zerjon Abebe. Deras inbördes olikheter i bakgrund och uttryck skapar en naturlig mångfald och bredd i verket som därmed kommer publiken till del. Koreografin sker alltid i samspråk med övriga dansare i Twisted Feet och är en medveten metod för att bygga upp framtida konstnärliga ledare och hålla danskompaniet levande.

 

Dansare/Koreografer

Marco Wihlborg
Mia Hellberg
Marcel Gomez
Stina Bojling
Mona Namer
Jack Wang
Johnny Nguyen
Zerjon Abebe
Nina Kollbrunner
Denny Hulten