FRÅGOR & SVAR

(Snabbsökning MAC: Cmd+F eller PC: Ctrl+F)

 

 • -Jag har köpt en kurs, vad gör jag nu?
  Du är välkommen till oss på din första kursdag, du behöver inte göra mer än så. Du ser på schemat på vår hemsida vilken vecka alla kurser börjar och exakt vilken dag din kurs sätter igång.
  https://twistedfeet.com/academy/kurser/

 

 • -När börjar min kurs?
  Alla kurser börjar under samma vecka och veckan anges på vår hemsida . Du ser det bland annat på vårt schema där ser du även exakt startdatum per kurs beroende på vilken dag du dansar. Om det är så att du fortfarande inte ser var det står skriv ett mail till oss. Men observera att vår vårtermin alltid sätter igång i slutet av januari och hösttermin i slutet  av augusti.

 

 • -Jag vill börja dansa, hur gör jag för att köpa en kurs?Gå in på fliken kurser på vår hemsida för att komma till vårt schema. Så fort du lägger till en kurs i varukorgen kommer du automatiskt få upp en ruta för registrering. Följ därefter anvisningarna. Se anmälningsinformation: https://twistedfeet.com/academy/kurser/

 

 • Vad är en danskurs?
  En danskurs innehåller 12 danstillfällen av just den kursen du valt att köpa. Du lär dig teknik, dansar till koreografi och ibland även freestyle beroende på kurs och kursnivå. Generellt brukar varje termin avslutas med en elevföreställning på Stora Teatern.

 

 • -Vilken nivå ska jag välja på min kurs? Har du aldrig tagit en danskurs innan ska du alltid välja en nybörjarkurs. Har du dansat innan men inte just den specifika stil som du köpt bör du börja en nybörjarkurs ändå. Det kurser du behöver gå en nybörjarkurs i trots tidigare danserfarenhet är: Dancehall, Afro Fusion, High Heels, Contemporary, Popping etc. Se nivå förklaring här: https://twistedfeet.com/academy/kurser/

 

 • -Ska man ha speciella skor på sig och i så fall vilka skor rekommenderar ni?
  Här gäller oftast inomhusskor, ett par sköna och fotriktiga gympaskor eller vanliga sneakers. Ett undantag för kurser som Contemporary då vi dansar barfota samt high heel då vi dansar loss i klackar.

 

 • Hur gammal kan man vara för att börja dansa hos er?
  Vi har barnkurser från 10 år och ingen är för gammal för att vare sig börja eller sluta dansa hos oss! Vårt motto ”Kom som du är” betyder att ALLA är välkomna hos oss på Twisted Feet Dance Academy.

 

 • -Jag kommer missa en klass, får jag ta igen den?
  En klass per kurs och termin kan du “ta igen” på en annan klass. Du anmäler din frånvaro på ”min sida” Du ska göra detta före den klassen du missar eller senast samma dag. När du ska “ta igen” går du till receptionen och hämtar upp en ”ta igen” kort och där ser vi att du har noterat att du har varit frånvarande vid tidigare tillfälle.

 

 • -Blir jag automatiskt anmäld till nästa termin på de kurser jag tar just nu?
  Nej det blir du inte. När du genomför ditt köp o godkänner våra allmänna villkor blir du anmäld på din klass och denna procedur behöver du göra på nytt varje termin. 

 

 • -Jag vill lägga till en kurs.
  Logga in på min sida och gå tillväga på samma vis som när du köpte din första kurs, och du kommer automatiskt endast betala mellanskillnaden när du väl kommer till betalningens delen.

 

 • -Jag vill byta kurs, hur gör jag?
  Du har möjlighet att byta kurs en gång per termin och det gör du själv på vår hemsida när du är inloggad på ditt konto.

 

 • -Hur och var kan jag få reda på vad som händer under terminen?Vi lägger upp mycket av all information på våra sociala medier såsom instagram och facebook. Vi använder oss också utav mailutskick och sms. Därför är det viktigt att du anger rätt mail och nummer när du registrerar dig hos oss.

 

 • -Har ni sommar/vinter kurser?
  Ja, det har vi generellt varje år efter vår/höstterminens slut, aktuell information kommer ut då några veckor innan tänkt startdatum.

 

 • Jag har glömt kläder eller skor på skolan.
  Bortglömda kläder samlar vi ihop efter stängning och lägger i ”Bortglömda kläder-lådan”. Vi har en på respektive våning. När terminen är slut lämnas alla kvarglömda kläder och skor in till diverse insamlingsplats/välgörenhet.

 

 • -Jag har glömt värdesaker på skolan.
  Maila oss om du t ex glömt en mobil, plånbok eller nycklar. Beskriv hur den ser ut så ska vi göra vårt bästa för att kunna hitta och lägga undan det du saknar. Kom ihåg att inte lämna värdesaker i omklädningsrummen, ta med dina saker in på klass och förvara i våra hyllor.  [email protected]

 

 • -Jag är i behov av ledsagare, får hen vara med på klass?Ja, är du i behov av en ledsagare är hen välkommen att vara med på klass utan avgift.

 

 • -Jag sitter i rullstol kan jag delta på era kurser. Ja, du är varmt välkommen till oss. Vi har en hiss på andra sidan av lokalen som kan gå till båda våningarna. Dock har vi inga toalett anpassad för rullstol.

 

          BETALNING:

 • -Är mitt köp bindande? Ja, När du genomför köpet måste du godkänna våra allmänna villkor för att köpet ska gå igenom, detta betyder att du som kund och TFDA har ingått ett avtal och du har ett ansvar till ditt köp. Detta är alltså ingen intresseanmälan.

 

 • -Hur betalar jag?
  Vi har just nu endast ett betalningsalternativ och det är att du betalar direkt med kort på vår hemsida.

 

 • Får jag en orderbekräftelse? Ja, du får en orderbekräftelse direkt till din mail efter du genomfört ditt köp.

 

 • -Jag vill ångra mitt köp eller delar av mitt köp.
  Du har 14 dagars ångerrätt att antingen ångra en del eller hela ditt köp. Efter det kan du inte få en återbetalning såvida du inte skadat dig eller råkat ut för sjukdom. (läkarintyg krävs) Då kan du få en viss del tillbaka beroende på hur många veckor på terminen som hunnit gå. Varje klass kostar egentligen 180 kr, det innebär att våra terminskort på 12 ggr är rabatterade. Så om man har dansat ett visst antal veckor kan det vara så att värdet av de klasser man gått överstiger den faktiska kostnaden av sina kurser. Då kommer inte någon återbetalning att ske för vi kan inte återbetala vår rabatt.
 • -Vad innebär familjekonto? Det innebär att man som målsman kan registrera sina barn som elever under samma inlogg. Dvs. du behöver inte göra två olika sidor per barn.

 

 • -Har ni familjerabatt? Nej tyvärr.

 

 • -Kan man dela kurser och få rabatt ? Nej, man kan inte dela på en kurser eller ett Vip-kort utan varje kurs och Vip-kort  är individuella.

 

 • -Kan jag delbetala? Nej, vi har ingen möjlighet till delbetalning i dagsläget. Men vi kollar på ett sätt att kunna implementera detta i vårt system i framtiden.

 

 • -Jag har på grund av sjukdom eller skada fått avbryta min kurs, hur gör jag?
  För återbetalning av hela eller delar av den betalda summan lämnar du in ett läkarintyg som styrker detta. Beroende på hur många veckor som har gått är avgörande för vad du kan få tillbaka. Vi drar av 180kr per klass som har hunnit gå tills att du hörde av dig till oss. Det går bra att ta en fotokopia och maila oss den. Räkna med en handläggningstid på 5-10 arbetsdagar samt  att vi har administrationsavgift på 300:- som också kommer att dras från summan. [email protected]

 

 • Kan jag betala med Epassi?
  Ja, det kan du=)

  Du behöver göra följande:
  1. Ett separat köp hos epassi till oss.
  Skicka sen ett mail till oss med bifogat kvitto på den summan du har betalat in.
  Vi i vår tur kommer skicka tillbaka en rabattkod till dig som du kan använda
  2. Göra ett köp av kurs/kurser på vår hemsida och fyll i rabattkoden (i steg 2)

 

         ELEVFÖRESTÄLLNING 

 • -Är elevföreställningen obligatorisk?
  Nej det är den inte. Du som elev måste inte delta i showen men vi uppmuntrar alla våra elever att delta då du får vara med och uppleva hur en show går till samt att det är en upplevelse att stå på scen och den vill vi ge till alla våra elever!

 

 • -Deltar alla danskurser i elevföreställningen?
  Ja, men det är upp till varje lärare att själva bestämma. Ibland kan läraren tycka det är viktigare att fokusera på vissa delar det inte finns utrymme för om den tiden ska ges till elevshowen.

 

 • -Ska man köpa biljett även om man själv är med i elevföreställningen?
  Du köper ingen biljett till den föreställning du är med i. Vill du se någon av de andra föreställningarna köper du en biljett genom Stora Teaterns biljettförsäljning.

 

 • -Mitt barn ska vara med på elevföreställningen, behöver jag som förälder köpa biljett till den?
  Ja, alla som vill se våra föreställningar ska köpa sin biljett via Stora Teaterns biljettförsäljning (länk). Ta med mormor, vänner, kusiner och farfar men skynda på för biljetterna tar fort slut när de väl släpps.

 

 • -När släpps biljetterna till elevföreställningen?
  Biljetterna släpps ca 3 veckor innan och vi skickar ut alla aktuell information via den mail ni registrerat på ert konto. Besök Stora Teatern biljettförsäljning.

 

 • Vilken show ska jag eller mitt barn vara med på under elevföreställningen?
  Information om detta kommer finnas på våra anslagstavlor på skolan ca 2 veckor innan showen samt även ligga uppe på vår hemsida. Ta din egna fotokopia med din telefon eller låna papper och penna för att ta egna anteckningar.

 

 • -Vilka kläder ska jag ha på elevföreställningen?
  Varje kurs har sina bestämda kläder och bestäms av läraren. Informationen ges ut på klass.

 

 • -Jag vill vara med på elevföreställningen, vad är viktigt att tänka på?
  Man behöver vara med på de tre sista tillfällena samt genrepet för att vara med på showen.

 

        ÖPPETTIDER

 • -Är det stängt på röda dagar? Nej, vi har aldrig stängt under röda dagar som inträffar under terminen mellan söndagar-torsdagar, till exempel 1 maj.

 

 • -Kan jag träna själv på skolan?
  Du är välkommen att träna på egen hand i vårt chillrum på kvällar och söndagar när vi har öppet. Ta med egen musik eller dansa till den musik som redan är på. Vi uppmuntrar alla våra elever till egen träning och sätta fokus på sitt skapande.

 

 • -Vilka öppettider har ni?
  Vardagar måndag-torsdag 16:00-22:00 & Söndag 12:00-21:15 när terminen är igång.

 

 • Vilka telefontider har receptionen? 
  Vardagar måndag-torsdag 16:00-21:45 
  Söndag 12-20:30 (fredag och lördag stängt) när danstermin pågår.

 

 • -Kontaktuppgifter till skolan?Norra Ågatan 26c 431 35 Mölndal
  [email protected]  Telefonnummer: 0768519406

 

 • -Hur hittar jag till skolan?
  Med buss eller spårvagn 2 & 4 :
  Hållplats Lackarebäck, Mölndal
  Pendeln till Mölndals station därefter spårvagn två hållplatser mot stan.

 

 • -Har ni parkeringsplatser?
  Ja, det går bra att parkera utanför skolan. Dock ej får man stå på andra sidan vägen och/eller framför grinden till ”Mothers Shop”